Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Viktigt att man går och röstar” – kommunalrådet Anna Hed (C) om vad hon menar krävs för att riva upp skolbyggnadsprocessen och om Orsas folkomröstning. Foto: Hannes Forssell/SVT

Kommer krävas kraftfullt nej för att riva upp Moras skolprocess

Uppdaterad
Publicerad

Ett högt valdeltagande där de allra flesta säger nej. Det skulle krävas i den kommande folkomröstningen för att riva upp planerna på en skola på Strandenområdet i Mora, säger kommunalrådet Anna Hed (C).

– Då är det klart att det finns en oerhört stark majoritet för det, säger hon.

Fullmäktige i Mora har redan tagit beslut om att bygga en högstadieskola på Strandenområdet. I tidigare folkomröstningar som rört redan tagna beslut har valdeltagandet varit lägre än om det rör en fråga som håller på att beredas, enligt en rapport från SKR.

Strandenområdet i Mora

– Om den här frågan engagerar så mycket att man ifrågasätter fullmäktiges beslut så är det viktigt att man går och röstar, säger Anna Hed.

Infekterad fråga

Det har varit många turer kring skolbygget. Frågan är infekterad och Anna Hed säger att tonen gör att många tycker att det blir jobbigt.

– Personligen tycker jag att det har passerat många gränser, jag står gärna upp för vad min organisation gör och för fullmäktiges beslut, men när det går över till personangrepp så har det gått för långt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strandenområdet i Mora

Mer i ämnet