Foto: Bildbyrån/TT

Masarna Speedway i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Konkursen för aktiebolaget Masarna Speedway i Avesta inleddes under måndagen, efter att en ansökan kom in till tingsrätten den 18 februari. Det rapporterar tidningen Arbetsvärlden på tisdagen.

Bolaget har under flera års tid bedrivit motorsport men har haft det tufft rent ekonomiskt på sistone, och kommer inte längre kunna betala sina skulder, enligt den ansökan om konkurs som bolagets huvudman lämnat in till Falu tingsrätt.

Skulder till förarna

Bolaget Masarna Speedway har skulder hos Kronofogden som uppgår till 63 358 kronor, enligt Arbetsvärlden. Det rör sig om förseningsavgifter till Bolagsverket och skulder till Skatteverket. Men de har dessutom skulder till förarna som ännu inte lämnats till Kronofogden, skriver tidningen.

För några veckor sedan rapporterade SVT Nyheter Dalarna att även klubben länge haft det kämpigt med ekonomin och beslutade sig för att dra sig ur elitserien.

SVT har varit i kontakt med ordföranden som inte har några kommentarer och inte vill ställa upp på en intervju.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.