Foto: Arkiv

Regiondirektören Tiina Ohlsson får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Den hårt kritiserade chefen för Region Dalarna, Tiina Ohlsson sägs upp, det meddelades vid en presskonferens idag.

Regiondirektören Tiina Ohlsson får sparken. Det framkom vid en presskonferens hos Region Dalarna på tisdagen. Förtroendet för henne har urholkats av den senaste tidens händelser säger Leif Nilsson (S) Region Dalarnas ordförande.

– Den politiska bedömningen har varit att måttet nu är rågat och det innebär att man då säger upp henne. Det är ju smärtsamt och det är naturligtvis en tuff tid för den tidigare regionchefen, säger Leif Nilsson..

Region Dalarna

Det var efter Dalarnas tidningar granskning om en förtroendekris inom Region Dalarna efter att Tiina Ohlsson skulle ha spionerat på när personalen när de kom och gick på jobbet.

Tiina Ohlsson får lön under uppsägningstiden som är sex månader. Dessutom ska man nu förhandla om ytterligare ersättningar som hon kan vara berättigad till då hon nu sägs upp. Leif Nilsson (S) ordförande Region Dalarna har också kritiserats men han sitter kvar ytterligare en tid.

– Jag fyller snart 68 och det är redan sedan tidigare bestämt att jag ska bytas ut under våren. En ny – men den här gången en tillförordnad – regiondirektör ska nu utses. Det förordnandet gäller till 31 december 2018. Den 1 januari är det tänkt att region Dalarna och Landstinget ska slås ihop.

Hör hela intervjun med Leif Nilsson då han kommenterar kritiken som varit riktad mot honom och även Tiina Ohlssons uppsägning:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet