Häktningsförhandlingen gällande sexbrottshärvan ägde rum under onsdagen. Se mer i klippet ovan. Foto: SVT

Kvinna och man åtalas för grovt koppleri på massagesalong i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna, åtalas nu efter kopplerihärvan i Falun. De två, som båda är i 35-årsådern, ska enligt åtalet bland annat ha erbjudit sexuella tjänster via annonser på internet.

Mannen och kvinnan ska, enligt åtalet, i samförstånd ha främjat att personer har tillfälliga sexuella förbindelser mot betalning, bland annat i en massagesalong i Falun. De ska också ha marknadsfört de sexuella tjänsterna via annonser på internet.

200 misstänkta sexköpare

Sedan i januari har utredningen kring kopplerihärvan pågått. 200 misstänkta sexköpare har identifierats och flera av dem har erkänt att de köpt sexuella tjänster. Kvinnan häktades i maj i år och mannen häktades i början av augusti.

Sexköpshärva i Falun

Enligt åtalet ska kvinnan ha tillhandahållit lokalerna, ansvarat för bokning, anlitat personalen som utfört sexuella tjänster, tagit emot betalning och marknadsfört tjänsterna. Mannen, som är hemmahörande i Malmö, ska ha skapat annonserna på nätet, varit delaktig i administration och tagit emot betalning av sexuella tjänster.

De båda åtalade förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexköpshärva i Falun

Mer i ämnet