Ett av överfallen ska ha skett på Sturegatan i centrala Falun. Foto: Charlotte Pettersson

Två överfall i Falun – misstänkt rånförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två liknande överfall skedde i centrala Falun på torsdagskvällen inom loppet av en timme. En 65-årig kvinna misstänks ha rånats och en 25-årig kvinna misstänks ha utsatts för rånförsök.

Polis larmades strax före klockan 18 till Tiskenbron i centrala Falun, där en kvinna i 65-årsåldern anmälde att hon rånats. Kvinnan ska ha blivit omkullslagen och sparkad när hon låg på marken.

Hon ska inte ha fått allvarliga skador men fått skjuts av polispatrullen till sjukhus för kontroll.

Ytterligare överfall senare

Vid 19-tiden anmälde en kvinna i 25-årsåldern att hon utsatts för ett liknande överfall på Sturegatan i centrala Falun vid 17.30-tiden. Även här ska det ha rört sig om tre maskerade män, som tagit hennes cykel och sparkat på henne när hon låg på marken. De ska ha försökt ta mobil och plånbok men sprang från platsen då en annan cyklist kom dit.

Kvinnan ska inte ha fått allvarliga skador men ska ha blivit chockad.

Samma tillvägagångssätt

Polisen misstänker att händelserna är sammankopplade.

– Det är samma antal gärningsmän som beskrivs som yngre, det är samma tillvägagångssätt där de knuffat omkull en kvinna och försökt stjäla. Platserna är inte heller långt ifrån varandra geografiskt sett, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Hur pass vanligt är det att något liknande händer?

– Två liknande överfall inte långt ifrån varandra är väldigt ovanligt, särskilt i Falun, säger han.

Det är oklart om kvinnorna blivit av med några ägodelar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.