Ett vinter-OS på Lugnets skidstadion med den välkända silhuetten av hoppbacken vore fantastiskt roligt, säger Ylva Thörn.

Landshövding Ylva Thörn hoppas på OS 2026 i Falun

Uppdaterad
Publicerad

De tre landshövdingarna i Stockholms, Jämtlands och Dalarnas län sluter upp bakom Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) ansökan om att arrangera OS och Paralympics i Sverige år 2026.

Den officiella ansökan ska lämnas in till Internationella Olympiska Kommittén (IOK) imorgon, den 11 januari, och det är landshövdingarna från de län där tävlingarna ska arrangeras som nu gått samman i ett pressmeddelande.

Ylva Thörn som är landshövding i Dalarna framhåller att skidspelen i Falun är ett återkommande arrangemang med hög status och att VM 2015 genomfördes ”med stor framgång”.

”Det blev ett mycket lyckat arrangemang. Ett vinter-OS på Lugnets skidstadion med den välkända silhuetten av hoppbacken vore fantastiskt roligt”, säger Ylva Thörn i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Dalarna

Mer i ämnet