Arne Söderberg, fältansvarig på Länsstyrelsen Dalarna hjälpte polisen på plats på sjön Amungen. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT, Martin Källberg/Jägareförbundet

Länsstyrelsen: Jaktbrott förekommer helt klart

Publicerad

Under lördagen påbörjades en utredning gällande grovt jaktbrott. En varg misstänks ha dödats illegalt på sjön Amungen i Falu kommun, nära gränsen till Gävleborg. Arne Söderberg, fältansvarig på Länsstyrelsen Dalarna fick hjälpa polisen till platsen med snöskoter.

Under lördagen blev Arne Söderberg, fältansvarig på Länsstyrelsen kontaktad av polisen gällande det misstänkta grova jaktbrottet och under söndagen fick han assistera de poliser som jobbade med ärendet på sjön. Bland annat skjutsade han ut poliserna till den misstänkta brottsplatsen med skoter.

– Jag kan tyvärr inte säga mer om vad jag vet eller inte vet, eftersom det råder förundersökningssekretess, säger han.

”Omfattningen av jaktbrott är svår att veta”

Men enligt Arne Söderberg så är det dåligt med varg i stora delar av länet och det är ingen tvekan om att det sker jaktbrott i Dalarna.

– Det förekommer helt klart. Men omfattningen är svår att veta, eftersom man måste få fram information som det framgår nåt konkret ur.

Han säger att han hoppas på att det hjälper att kunna vara anonym om man ska lämna tips eller information till polisen.

– Jag hoppas det kan leda till att man har mer fakta att utgå ifrån, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt dödad varg på Amungen

Mer i ämnet