Foto: SVT

Leksandsprotest mot rondellbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Leksands kommuns frustration över att inte få sina önskemål om permanenta rondeller på riksväg 70 hörsammade, har nu fått kommunen att skriva till Trafikverkets högsta ledning.

De tillfälliga rondeller som skapades i och med arbetet med Leksandsbron har blivit en följetång. Leksands kommun vill att rondellerna blir permanenta. Något de inte fått något gehör för från Trafikverket, som vill att rondellerna tas bort under juni månad.

Nu vänder sig kommunalrådet Ulrika Liljeberg (C) och kommundirektör Göran Wigert till myndighetens högsta ledning för att försöka få till en dialog. 

Dalarna – Rondellerna i Leksand

LÄS MER: Oklart i rondellfrågan i Leksand

– Vi tycker ju att de väger de trafikpolitiska målen fel, man säger att det är viktigare att snabbt kunna åka förbi Leksand än att vi som bor här ska få en säker av- och påfart, säger Ulrika Liljeberg (C).

Enligt Trafikverkets pressekreterare pågår nu diskussioner om hur man ska förhålla sig till situationen. SVT Nyheter Dalarna har sedan förra veckan försökt få en intervju med trafiksäkerhetsdirektör Maria Krafft.

TV: Se inslaget om kommunprotesten här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Rondellerna i Leksand

Mer i ämnet