Arrangemanget skulle ha ägt rum 12 februari 2021, men nu blir det inget. Hur det blir med Svenska Rallyt 2022 är ännu oklart. Foto: SVT

Svenska rallyt ställs in – lokala motorklubben i Lima besvikna

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget Svenska Rally i år, vilket den lokala motorklubben Lima MS är besvikna på. Klubben skulle ha varit med och arrangerat evenemanget som delvis var planerat att gå längs sträckor i Lima.

– Tyvärr har jag haft det lite på känn, det var jättetungt, säger Sune Rickardsson från Lima MS.

Klubben har framför allt lagt ner ideell tid hittills och kommer inte drabbas ekonomiskt av att evenemanget ställs in. De upplever ändå att det är tråkigt – och siktar nu på ett annat arrangemang.

Än så länge står det inskrivet i schemat i mars att den årliga LBC Ruschen blir av.

Kommunen gick in med pengar

Bara för några månader sedan beslutade Malung-Sälens kommun att gå in med drygt 800 000 kronor för VM-rallyt 2021 och 2022. Förhoppningarna fanns då att till exempel hotellen i närområdet skulle bli belagda när tusentals åskådare väntades komma.

Men nu när åtminstone det ena evenemanget ställs in, det 2021, så är det oklart hur det blir ekonomiskt.

När SVT Dalarna når kommunalrådet Hans Unander (S) vet han ännu inte hur det blir med pengarna som satsats, alltså om kommunen får tillbaka dem eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.