Foto: SVT

Lugnt på Borlängebussar efter insats

Uppdaterad
Publicerad

Efter vårens stenkastning och busliv på bussarna i Borlänge så har det nu lugnat ner sig och det mycket tack vare Somaliska PRO.

Efter situationen som rådde i våras med stenkastning mot bussar i Borlänge och allmänt stök så tog Dalatrafik initiativet till dialoger med de boende i västra Borlänge. Initiativet fick effekt och det har nu varit lugnt på bussarna sedan april.

– Man har nu en mycket större förståelse för vilken samhällsfunktion och nytta som vår verksamhet bedriver, säger Bengt Benjaminsson, vd Dalatrafik.

Busstöket i Borlänge

Pensionärer viktiga

Somaliska PRO har spelat en viktig roll i arbetet med att göra bussfärderna lugnare. 

– Vi har kämpat hårt för att få stopp på stenkastning och busliv genom att nattvandra, och har uppmanat föräldrarna att ta ansvar för sina barn. Vi har lagar och regler i Sverige och det ligger i allas intresse att busstrafiken fungerar, säger Abji Haji Abdullah vid Somaliska PRO.

– Det har blivit bättre, det är inte lika stökigt nu, säger resenären Abdullahi Mahammud.

– Det är mycket lugnare nu än i våras och det kan vi tacka Somaliska PRO för säger busschauffören och skyddsombudet Madeleine Wibecker.

TV: Se ett inslag om situationen på bussarna i Borlänge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Busstöket i Borlänge

Mer i ämnet