Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Lenas Eriksson om svårigheten att få besked när hennes mamma var dödssjuk Foto: SVT Niko Ago

Mamman avled under besöksförbud – dottern fick inte svar på äldreboendets telefon

Uppdaterad
Publicerad
Lena Eriksson har sorg. För några veckor sedan dog hennes mamma på äldreboendet Kungsljuset i Borlänge, men enligt Lena var det nästan omöjligt att få besked om mammans tillstånd när hon insjuknat.

Det var besöksförbud på Kungsljuset och personalen hade ringt och sagt att mamman fått feber och var dålig. Därefter fick inte Lena något besked under en hel vecka. Och när hon ringde själv fick hon inget svar trots att hon fortsatte att ringa upprepade gånger.

Såg ingen skyddsutrustning

Innan besöksförbudet infördes var Lena Eriksson ofta på Kungsljuset hos sin 89-åriga mamma. Hon såg då aldrig någon personal som var införd skyddsutrustning av någon sort. Mamman dog senare efter att ha insjuknat med symptom på Corona.

– Vi har haft all den skyddsutrustning vi behövt och den började vi använda efter att besöksförbudet infördes, säger Maria Staffas som är tillförordnad enhetschef på äldreboendet Kungsljuset.

I klippet hör du Lenas Eriksson om svårigheten att få besked från boendet och chefens svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer