Mannen hittades död i centrala Krylbo på måndagskvällen. Foto: Niklas Hagman

Man i 50-årsåldern hittad död i Krylbo – dödsorsak oklar

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen påträffades en död man i centrala Krylbo och ett större område spärrades av. Polisen utreder dödsorsaken och utesluter inte brott.

– Vi inväntar nu svar från obduktionen och de svaren vi får där blir avgörande för hur vi går vidare, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Mannen hittades i ett parkområde vid 19.30-tiden på måndagskvällen. Sjukhuspersonalen försökte återuppliva honom, men förgäves. En förundersökning om misstänkt mord har inletts.

– Det är omständigheter som gör att vi inte kan utesluta brott, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Polisens tekniker har genomfört en teknisk undersökning på platsen.

Ingen misstänkt

Ingen är gripen eller misstänkt i nuläget.

– Det är fortfarande oklart vad som hänt, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Ärendet rubriceras fortsatt som misstänkt mord.

– Utredningen görs både för att kunna styrka eller utesluta brott, obduktionen får visa om det är ett naturligt dödsfall, säger Henning.

Polisens utredning fortsätter under dagen.

– Det kan finnas saker som hittats vid den tekniska undersökningen som ska analyseras, vi kommer också titta på personens förehavanden tiden innan han hittades och prata med personer som kan ha uppgifter, säger Gabriel Henning.

Mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.