”Man kanske kommer tillbaka innanför grundarna i framtiden” – Patrik Engberg ska snart lämna Kvarnsveden efter 37 år Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Patrik Engberg har jobbat på pappersbruket i Kvarnsveden i 37 år – nu är det dags att lämna

Publicerad

Den här veckan stängs pappersmaskinerna i Kvarnsveden för gott. Patrik Engberg är en av de som snart lämnar pappersbruket efter att ha arbetat där i över 30 år. Men han hoppas på att det kommer att finnas en chans att komma tillbaka i framtiden.

I november kommer drygt 300 personer att lämna Kvarnsvedens pappersbruk efter att pappersmaskinerna stängts ner och efterarbetet är gjort.

En av dem är Patrik Engberg som arbetat på företaget i 37 år.

Kvarnsvedens pappersbruk

– Man har ju förstått att det ska ta slut. För tio år sen sa jag att vi får se om det här är kvar 2020 och det var det ju men nu var det stopp, berättar han,

Ett helt yrkesliv

Patrik var med och byggde upp pappersmaskin 11 i Kvarnsveden under åren 1987-1988 och jobbade sedan på den tills den lade ner 2013.

Nu arbetar han på utlastningen.

– Jag har jobbat hela mitt yrkesliv innanför det här grindarna så det blir ju något helt nytt, det är lite skrämmande, säger han.

I klippet: Patrik om hur han tänker kring framtiden för bruket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarnsvedens pappersbruk

Mer i ämnet