Man ska ha plågat kvinna under lång tid – åtalas för lång rad övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Slag och sparkar mot huvudet. Stryptag, hot och upprepade kränkningar. En man i 25-årsåldern, bosatt i Falu kommun åtalas nu för grov kvinnofridskränkning för att ha plågat sin sambo under en ett och ett halvt år lång period.

Enligt åtalet har de flesta övergreppen skett i mannens och kvinnans gemensamma hem. Åklagaren listar tolv punkter som målar upp en bild av vad kvinnan utsatts för.

Slog med slagträ och hundkoppel

Vid flera tillfällen ska mannen ha dunkat kvinnans huvud i golvet, kylskåpet eller väggen.

Han ska vid olika tillfällen ha hällt sopor över henne, kastat kaffe i hennes ansikte och kallat henne för nedvärderande ord.

Han ska ha sparkat henne i huvudet samtidigt som han höll i hennes hår så att hår lossnade från huvudet.

Vid ett tillfälle ska mannen ha använt ett slagträ samt ett hundkoppel att slå med. Vid samma tillfälle förstörde han kvinnans pass och kastade ett element mot henne.

Åtta vittnen del av bevisningen

Mannen, som är dömd för våldsbrott tidigare, nekar till anklagelserna på samtliga punkter. Åklagaren stödjer sig på skickade meddelanden, dokumentation av kvinnans skador och totalt åtta vittnen som styrker kvinnans historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.