Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trafikpolischefen Johan Alm berättar om sina tankar kring fortkörningen vid vägbyggen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Över tusen fortkörare vid vägbygge på några dagar – arbetare rädda och otrygga

Uppdaterad
Publicerad
Polisen har under veckan varit ute vid brobygget vid Tuna-ån och kunnat konstatera att många kör för fort förbi arbetet. Totalt registrerades över 1000 bilar som körde över hastighetsgränsen.

Flera arbetare längs vägen har framfört klagomål till polisen och varit uppgivna över att så många struntar i hastighetsbegränsningarna. Sträckan över bron går ned till bland annat 60 kilometer i timmen, något som inte följs.

Över 1 000 bilar registrerades med hastighetskamera. Flertalet av bilarna körde närmare 100 kilometer i timmen när kameran fångade dem på bild.

Trafikpolischefen Johan Alm berättar om sina tankar kring fortkörningen vid vägbyggen i klippet ovan.

SVT rapporterade · Upplever du att trafikanter visar hänsyn vid vägarbeten?

10.05
Det är tydligt att de inte är mogna att köra en bil. Så ta körkortet. Till slut kommer problemet vara löst.
10.12
Jag FATTAR inte varför folk inte kan sakta ner och gör det I TID. Vet inte hur många gånger jag blivit omkörd av någon som ska stressa förbi innan ett vägbygge för att sedan tvärnita precis innan.l Om de ens gör det.
10.12
De visar ingen hänsyn någonstans.
10.37
Kanske det kan va att skyltarna står och gäller hela dyngnet ,istället för att gälla när dom jobbar där,en liten lampa på skylten hade gjort susen,o höj bötes beloppet mot den som bryter.
10.38
Absolut inte. Finns dom som blinkar och tutar när man kör förbi en arbetsplats. Mitt svar till dom är att jag lättar ännu mer på gasfoten. Så det tar längre tid att komma förbi arbetsplatsen.
10.53
Ofta utförs arbetet vid sämsta möjliga tidpunkt då det är som mest trafik och folk är mer stressade. Dock ingen ursäkt, men en förklaring. Även dåligt skyltat, dåliga avspärrningar och ibland saknas de farthinder man brukar lägga ut.
12.08
Saktar alltid in o kör försiktigt förbi. O alltid har man nån sur stressnisse som hänger på dragkroken o tycker det går för sakta.
12.08
Tror det beror på att vägarbetarna är dåliga på att I TID sätta upp skyltar om vägarbete och att man kan välja en annan väg - skyltarna står ofta bara 20 meter från arbetsområdet och tycker att dubbel skyltning kan göra att man kan planera sin bilkörning på ett bättre sätt
12.08
Är det någon som är förvånad? Så här är det ju överallt. Ta E18 förbi Hjulsta t.ex. Ingen bryr om att det är 70 ända fram till Barkarby.
12.08
Om hastighetsbegränsningen finns där för att skydda vägarbetaren, alltså inte pga vägens beskaffenhet, så måste man för att få, i alla fall nästan alla, trafikanter att respektera detta ta bort hastighetsbegränsningen under nätter, helger, långhelger osv. Annars funkar det aldrig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer