Foto: TT

Många vittnar om problematiska trafiksituationer vid skolor i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

I veckan som gått så har polisen i länet genomfört en trafikvecka med fokus på trygghet och hastighet. Särskilt tittade man på hur trafikanter betedde sig i närheten av skolor och förskolor. Vi på SVT Dalarna ville veta hur det ser ut där du bor, och fick flera svar som vittnar om hastighetsbegränsningar som inte hålls och andra problem.

En av dem som skrivit in till oss är signaturen Olle i Rättviks kommun.

”Vid Boda Björkallén i Boda kyrkby är det 30, daghem o skola där men vad hjälper det.

Hastigheter på dalavägar

Många kör 60 till 75, även skolbussen o alla andra.”

En annan kommentar kommer från Lennart i Borlänge.

”Från Mellstarondellen till Åkrerondellen är det ”fri fart” varje morgon. 60 skyltarna i höjd vid Masergatan kan man plocka ned för ingen lyder dem ändå.”

Signaturen Kristina Gardh skriver om situationen vid Främbyskolan i Falun.

”Främbyskolan ligger en bit ifrån Källviksvägen, men barnen ska ju över vägen till och från skolan. Tyvärr så håller inte bilisterna hastigheten där. Så hastighetskoll där behövs.”

Tack till alla som har delat med sig av hur det ser ut i trafiken! Här nedan kan du ta del av alla kommentarer som kommit in på ämnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hastigheter på dalavägar

Mer i ämnet