Martin Kallur: ”Jag har vaknat upp”

Uppdaterad
Publicerad

En av organisationerna som var på plats i Falun under första maj var Dalarna Mot Rasism. En av talarna var Martin Kallur.

Under första maj i Falun samlades flera organisationer för att demonstrera. Omkring 500 nazister från Nordiska motståndsrörelsen tågade genom stan, och runt om i centrum hölls motdemonstrationer. En av organisationerna som tog ställning var Dalarna Mot Rasism där en av talarna var Martin Kallur.

LÄS MER: Faluns politiker markerar mot nazism

Dalarna – 1 maj i Falun

– Det var så ärofyllt att vara med på litet hörn på den här jätteviktiga manifestationen i dag, säger han till SVT Nyheter Dalarna.

– Jag har vaknat upp till insikten att jag måste stå upp för de värderingar jag har och det känns så viktigt när vi har NMR som har en demonstration och sprider sitt hat bara 100 meter härifrån.

Martin Kallur talade på första maj i Falun. Foto: Bengterik Busk/SVT

NMR brände upp deras flagga

Kallurs familjs upphissade prideflagga stals och brändes upp av NMR för drygt en månad sen. Och att göra sin röst hörd i debatten är viktigt, tycker Kallur.

LÄS MER: Efter flaggbränningen – byn sluter upp bakom Kallur

– Det känns viktigare än någonsin att faktiskt uttrycka sina åsikter och inte ha dem som prydnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – 1 maj i Falun

Mer i ämnet