Smällen förstörde delvis dörren till lägenheten. Foto: Niklas Hagman

Misshandlades och fick sin lägenhetsdörr söndersprängd

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern misstänks ha sparkat en man som låg på marken och stampat på hans huvud. Ungefär två timmar senare ska samme man åkt hem till sitt offer och sprängt hans lägenhetsdörr.

Nu har händelsen som SVT Dalarna rapporterade om den 3 september i år lett till åtal. Det var vid 03-tiden på natten som polisen larmades om att en man misshandlats på Kärrgatan i Krylbo. Minst två män ska då ha misshandlat en tredje och enligt åtalet rör det sig om en grov misshandel.

När mannen låg på marken fick han ha emot sparkar och slag. Den nu åtalade mannen ska också ha stampat på mannens huvud och hals. Misshandeln bedöms av åklagaren som grov då gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Sprängd lägenhetsdörr

Ungefär två timmar efter misshandeln exploderade lägenhetsdörren där den misshandlade mannen och en till person befann sig. Enligt polisen som var först på plats rörde det sig troligen om någon slags fyrverkeripjäs som kastats in genom brevinkastet.

Mannen i 25-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt för grov misshandel och allmänfarlig ödeläggelse. Själv förnekar han brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.