Misstänkt gruppvåldtäkt filmades – används som bevis av både åklagare och försvar

Uppdaterad
Publicerad

En två timmar lång film ska enligt åklagaren visa att sexträffen utvecklades till en gruppvåldtäkt. Advokaten menar istället att den talar för att hans klient bör frias.

På måndag i nästa vecka inleds förhandlingen i Mora tingsrätt i det uppmärksammade gruppvåldtäktsmålet där tre män åtalats. En betydande del i åklagarens utredning har varit den två timmar långa film som visar händelseförloppet där totalt åtta män utför en misstänkt våldtäkt på en kvinna från Dalarna.

Anders Ericson företräder den man från Dalarna som misstänks för grov våldtäkt efter sexträffen som ägde rum i Hälsingland våren 2020. I klippet ovan ger han sin syn på filmen som bevis.

Det tre männen som åtalats ska inte ha varit bekanta med varandra tidigare. Hör åklagare Christina Hildebrand om hur sexträffen anordnades i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.