Foto: Skärmklipp Telegram, Patrik Qvicker/SVT

Efter hackerattacken mot flygplatser – Sälens flygplats ser över säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

En grupp som kallar sig Anonymous Sudan har tagit på sig en hackerattack som ska vara riktad mot flera flygplatser i landet. Sälens flygplats var en av de utpekade och det var problem med att komma in på flygplatsens hemsida, till och från under onsdagen.

Orsaken tros vara att hemsidan utsattes för överbelastning. Det berättar Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport i Sälen, på torsdagen.

– It-leverantören går igenom hur det såg ut igår och vilken typ av överbelastning det handlade om och hur vi kan hantera en sådan sak bättre i framtiden. Vi vill så klart ha en så hög säkerhetsnivå som möjligt, säger Gunnar Lenman, vd.

Flygplatsen i Sälen

Andra system klarade sig

Det var bara deras hemsida som drabbades. Andra system som hör till flygen var inte påverkade, enligt Lenman, som också säger att han upplever att de har ett väldigt bra skydd.

Är ni oroliga?

– Nej, det är vi inte. För vår hemsida påverkar ju inte något annat system på flygplatsen. Men vår hemsida är en publikinformationssida som vi vill ska fungera, säger Lenman till SVT på torsdagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet