Kvinna anhållen misstänkt för mord i Älvdalen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern påträffades död i en lägenhet i Älvdalen natten till måndag. Polisen misstänker mord och en kvinna i 50-års åldern har anhållits misstänkt för dådet.

– Det är den lägre misstankegraden, säger åklagaren Johan Knies.

Det var vid tretiden natten till måndag som polisen larmades till en lägenhet i en mindre fastighet i centrala Älvdalen. Väl på plats påträffades en man i 60-års åldern död och patrullen misstänkte då mord.

En kvinna i 50-års åldern som också befann sig vid lägenheten greps på plats och under hela måndagen har hennes eventuella inblandning i dödsfallet utretts.

Man hittades död i Älvdalen 2018

Förundersökning inledd

Polisens särskilda jourgrupp i Dalarna har varit på plats i Älvdalen och inlett en förundersökning om det misstänkta mordet. Och vid lunchtid kom också polisens tekniker till lägenheten för att dokumentera platsen.

Flera fynd har beslagtagits både i och utanför lägenheten men det har varit oklart om det verkligen är ett brott som ligger bakom dödsfallet. Till en början kunde inte polisen förhöra den misstänkta kvinnan.

– Det finns vissa omständigheter som vi måste utreda. Hon har nu hörts kort och hon nekar till brott, säger åklagaren Johan Knies till SVT Nyheter Dalarna.

Flera grannar har inte heller förhörts om det misstänkta mordet.

Eventuell häktning på torsdag

Efter det korta förhöret med kvinnan som är i 50-års åldern anhölls hon på måndagseftermiddagen av åklagaren.

– Hon är skäligen misstänkt. Det är den lägre graden, säger åklagare Johan Knies.

Senast på torsdag måste nu åklagaren besluta om kvinnan ska begäras häktad misstänkt för dådet i Älvdalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittades död i Älvdalen 2018

Mer i ämnet