En man hittades död i sin bostad i centrala Älvdalen tidigt på måndagsmorgonen. Foto: Patrik Qvicker, SVT

Sjukdomsfall bakom misstänkt mord i Älvdalen

Uppdaterad
Publicerad

Det var i slutet av januari som en man i 60-årsåldern påträffades död i en lägenhet i Älvdalen. Polisen misstänkte mord och en kvinna i 50-års åldern greps och anhölls misstänkt för dådet.

Enligt polisen i Dalarna har nu resultatet från den preliminära obduktionsrapporten kommit och visar att ett sjukdomsfall ligger bakom mannens död. Dock pågår fortfarande förundersökningen och misstankarna mot kvinnan har ännu inte avskrivits helt.

Släpptes på fri fot

Kvinnan var inledningsvis skäligen misstänkt för mordet på mannen, dock hävdes anhållandet av åklagare efter bara ett par dagar och kvinnan släpptes på fri fot. Dock kvarstod misstankarna, men de försvagades.

Man hittades död i Älvdalen 2018

– Brottsmisstankarna har försvagats och det saknas därför skäl till att hon ska vara frihetsberövad. Misstankarna är ännu inte helt avskrivna, sa kammaråklagare Johan Knies till SVT Dalarna när kvinnan släpptes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittades död i Älvdalen 2018

Mer i ämnet