Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Förhoppningsvis kommer vi kunna samla in någon övervakningsfilm” – hör om polisens arbete vid brottsplatsen i Borlänge under torsdagskvällen. Foto: Rickard Sjödin

Polisen om skottlossningen i Borlänge: ”En person hörde flera skott”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen inleder nu en förundersökning gällande grovt vapenbrott och försök till mord efter skottlossningen på Vallgatan i Borlänge på torsdagskvällen.

Larmet kom runt halv åttatiden och efter att polisen spärrat av området i Bullermyren i Borlänge och undersökt platsen hela natten, så har de lämnat under fredagsmorgonen.

– Vi har öppnat en förundersökning gällande grovt vapenbrott och försök till mord, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisen.

Ingen är gripen

Polisen bekräftar på fredagsmorgonen att det skett en skottlossning men ingen är gripen i nuläget. Ingen skadades i samband med händelsen.

Tror ni att det var riktat mot en byggnad eller en person?

– Jag vill inte spekulera i det nu. Vi arbetar förutsättningslöst och ser om det kanske finns någon övervakningsfilm, säger Gabriel Henning, presstalesperson på polisen, på torsdagen.

I klippet: Hör polisens presstalesperson om händelsen i Borlänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.