Polishunden Jessi hyllas av polisen själva för sitt ingripande när en stereo stals ur en bil i Borlänge. Foto: Polisen, SVT Arkiv

Kunde enkelt söka igen bilstereotjuv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern misstänks ha brutit sig in i en bil och stulit en bilstereo i Kvarnsveden i Borlänge under natten mot måndagen. Men trots att mannen först flydde platsen och kom undan poliserna, så kunde han senare gripas med hjälp av polishunden Jessi.

Polis larmades till platsen vid klockan halv tre i natt efter att ett vittne sett en man slå sönder rutan på en bil och ta bilstereon. När poliserna anlände till platsen kunde de se två gärningsmän springa ifrån platsen, men hann inte ikapp de misstänkta.

Jagades av polishunden

Det var då polishunden Jessi fick kliva in som en del polisens hundpatrull.  Jessi, som bland annat var med och återfann 2-årige Oliver när han försvann i Mora för knappa månaden sedan, kunde lätt spåra en av gärningsmännen.

LÄS MER: De hittade strumpan som ledde hunden till Oliver

På sociala medier så beskriver polisen att spåren ledde runt ett hus och mot en annan fastighet, över en gräsmatta för att sedan fortsätta runt ett staket och in bakom ett uthus.

”I det höga gräset sitter en av gärningsmännen ihopkrupen och försöker gömma sig. Misstänkt grips på platsen. Den stulna stereon påträffas kastad i gruset en liten bit därifrån”, skriver dalapolisens hundenhet på sociala medier.

Misstänks för stöld

Mannen, som med hjälp av hundpatrullen kunde grips, är nu misstänkt för stöld.

”Mycket bra jobbat Jessi med förare!!”, avslutas inlägget på sociala medier och som i skrivande stund gillas av mer 1.700 personer.

”Fantastiskt bra jobbat”, skriver en av personerna som hyllar hundens insats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.