Arkivbild. Foto: TT

Misstänkt våldtäkt i Borlänge – polisen förtegen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndagen ska en kvinna blivit våldtagen i ett skogsparti i centrala Borlänge. Enligt polisen ska brottet inträffat strax före klockan tre på natten. Kvinnan fick hjälp att söka vård efter händelsen.

Det finns i nuläget ingen gripen och ingen misstänkt för brottet. Platsen spärrades av och det pågick en teknisk undersökning under måndagsmorgonen.

Polisen håller inne med detaljer

Polisen vill inte ge några närmare detaljer kring den misstänkta våldtäkten. Enligt Tommy Lindh, presstalesperson på Polisen i Dalarna, så analyseras nu utredningsåtgärderna som gjorts på morgonen och ytterligare förhör hålls.

Avspärrningarna togs bort från brottsplatsen under sen förmiddag.

Fördes till sjukhus

Tommy Lindh säger också att kvinnan som ska ha blivit utsatt för våldtäkten vårdas på sjukhus.

– Jag har inga uppgifter på att det ska handla om några allvarligare fysiska skador. Men det är en viktigt del i utredningen att vi kan säkra spår som kan finnas på henne.

I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.