Här förs mannen in till häktningsförhandlingen

Misstänkte mannen medger – körde på flickan men nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som häktats misstänkt för att ha kört ihjäl en 14-årig flicka utanför Orsa medger att han körde bilen och att han körde på flickan. Men han nekar till brott.

Mannen häktades under onsdagen på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död. Ett brott som han själv nekar till. Han erkänner däremot att det var han som körde bilen.

– Den misstänktes inställning är att han medger att han har kört bilen och han medger kollisionen, men han förnekar uppsåt eller oaktsamhet. Han menar att det handlar om en olycka som han inte kunde påverka, säger åklagaren Ludmila Pronko.

Hur kunde det hända?

Åklagaren: ”Finns oaktsamhet i grunden”

Under onsdagens häktningsförhandlingar valde tingsrätten att gå på åklagarens linje.

– Jag menar att det föreligger omständigheter kring körningen och körsättet och omständigheterna i övrigt att det kan påstås att det finns oaktsamhet i grunden. Och det köpte tingsrätten, säger Ludmila Pronko.

Åtal i målet måste väckas senast den 12 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hur kunde det hända?

Mer i ämnet