Mora lasarett kommer bland annat att få nya lokaler för vårdcentralen och habiliteringen. Det efter ett beslut i fastighetsnämnden. Foto: Landstinget Dalarna

Mora lasarett byggs ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu byggs Mora lasarett ut med nya lokaler och ny entré. Det beslutade landstingets fastighetsnämnd på torsdagen.

Mora vårdcentral och habiliteringen kommer att få helt nya lokaler. Det blir bland annat även en ny entré, konferenslokaler och nya lokaler för landstingsservice på lasarettet.

Viktiga investeringar

– Vi har sett behoven av nya och bättre lokaler för vårdcentralen och habiliteringen i Mora. Nu gör vi viktiga investeringar för att verksamheterna ska fungera på ett hållbart och bra sätt, säger Gunnar Barke (S) ordförande i Landstingets fastighetsnämn, i ett pressmeddelande från socialdemokraterna, på torsdagskvällen.

20 000 patienter

Mora vårdcentral är en av Sveriges största vårdcentraler, med över 20 000 patienter listade.

– Antalet medarbetare och besökare har stigit varje år så det känns helt rätt att möta det växande behovet med nya och fräscha lokaler

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.