Foto: SVT/Arkiv

Mordet i Långshyttan – idag meddelas domen

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 11 idag får den 31-årige man från Sandviken som åtalats för mordet på en jämnårig kvinna i Långshyttan sin dom.

Vice chefsåklagare Kristofer Magnusson yrkar på livstids fängelse för mord. Han anser att det finns såväl teknisk bevisning, som vittnesuppgifter och förhör med den tilltalade som styrker att det rör sig om ett mord.

Den mordmisstänkte 31-åringen som erkänt att han varit aktiv i dödandet företräds av advokat Leif Silbersky. Silbersky anser att det rör sig om ett ”solklart” dråp då mannen ska ha handlat i stundens ingivelse och råkat ha en yxa i handen.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Detta har hänt

Kvinnan hittades död i sin bostad den 27:e mars förra året, efter att anhöriga tidigare anmält henne försvunnen. Polisen besökte kvinnans bostad i Långshyttan redan den 13:e mars men det skulle dröja till den 27:e innan kroppen hittades.

Den 31-årige mannen anhölls som misstänkt i april. Utredningen visar att kvinnan legat död i flera månader innan hon hittades av polisen.

Mannen har erkänt att han dödat henne, men enligt försvaret anser man inte att det rör sig om mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet