Polis arbetar vid den misstänkta brottsplatsen. Foto: Lotta Olin/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Mordmisstänkt släppt på fri fot

Publicerad

För drygt en vecka sedan hittades en man död i Smedjebacken. Den man som suttit häktad för mord och grov stöld har nu släppts på fri fot.

–Förundersökningen fortgår gällande mord och grov stöld, och mannen är fortsatt misstänkt, säger kammaråklagare Ludmila Pronko.

Åklagaren hade fram till 17e april på sig att anmäla förstärkt misstanke mot mannen. Men enligt åklagare Ludmilla Pronko har bevisläget inte förstärkt misstankegraden från skäligen misstänkt till på sannolika skäl misstänkt och därför släpptes mannen.

I huvudsak är det dödsorsaken som inte kunnat fastställas i den preliminära obduktionsrapporten.

– Läkaren anser att det troligen är skador från ett fall och inte våld från en annan person som är dödsorsaken, så just nu har jag inte bevis för att hålla mannen fortsatt häktad, säger åklagare.

Det var natten till söndagen som en man hittades död i ett villaområde i Smedjebacken. Polisen startade en utredning om mord. En man i 45-årsåldern anhölls under måndagsmorgonen, skäligen misstänkt för mord.

Förundersökningen mot den misstänkte gällande mord och grov stöld pågår dock alltjämt i väntan på den slutliga obduktionsrapporten och andra utredningsåtgärder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer