Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nånstans vill vi alla värna om vår demokrati och vårt samhälle, säger Nasteho Mohamed (C) Foto: SVT

Nasteho Mohamed (C) tillbaka i kampanjandet efter dödshotet i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Det var för drygt två veckor sen som Nasteho Mohamed (C) blev mött av en man i sin trappuppgång som hotade henne till livet.

– Han sa ”om du inte gör som X säger så kommer jag att döda dig” säger Nasteho Mohamed som innan hade varit ute och kandiderat med Centerkvinnorna i Borlänge.

Dödshotet gjorde att hon kände ett obehag och meddelade i ett inlägg på sociala medier att hon tänkte ta en paus från politiken.

– Vissa journalister trodde att jag hoppade av som kandidat men jag tog bara en paus i förra veckan och bearbetade det som hände, säger Nasteho Mohamed (C).

Följ dina lokala nyheter om valet i Dalarna

Många har hört av sig

– Det jag märkte när jag blev hotad var att folk hörde av sig. Många som jag fortfarande inte har svarat. Nånstans vill vi alla värna om vår demokrati och vårt samhälle och dem som hotar är ju de som inte tål att vi i Sverige jobbar för jämställdhet, säger Nasteho Mohamed (C).

Slutar inte i första taget

– Det kommer alltid finnas de som är emot mig som person, som utrikes svart kvinna och som svensk somali. Men när det kommer fram någon och säger ”jag skall döda dig” då vet jag inte vad jag skall göra. Men jag kommer aldrig ge upp bara för att någon tycker att jag inte hör hemma här, passar in eller ogillar mina politiska frågor, säger Nasteho Mohamed (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Dalarna

Mer i ämnet