Det blev en regnig start på Peace and Love för de som valt att anlända till Borlänge redan på måndagen. Foto: Frida LiljequistVisa alla (11)
Visa alla (11)

Peace & Love – måndag

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 12 på måndagen slog campingen upp dörrarna för de festivalsugna besökare som anlänt till Borlänge. Trots att festivalen inte startar förrän på tisdagen  stod många i kö för att få en bra campingplats.

Gävledala träffade några av de första campinggästerna som trotsat regnet.

– Man ska va glad, positiv, kramas och visa varandra kärlek. Det funkar ändå, säger Ali Alkenane från Enköping.

Scenerna byggs

Totalt nio  scener ska byggas inför Peace and Love-festivalen. Mannen som ansvarar för att inget går snett är Thomas Sjöblom. Med många års erfarenhet av scenbygge försäkrar han att de håller tidsschemat.

-Det är klart att den största utmaningen är att hinna klart i tid. Men vi har planerat allt med ljud, ljus och video noggrant och det kommer att gå fint. Det blir gig, som man säger, säger Thomas Sjöblom.

Utopia-scenen är den största scenen på Peace and Love och enligt Thomas Sjöblom är det en av världens största fristående scener. Själva scenen väger 50 ton och allt extra runtomkring väger lika mycket till.

-Vinden är det värsta. Det är tunga grejer vi har att göra med och det blir som ett stort segel, säger han.

Enligt Thomas Sjöblom är Sverige ett av de länder med bäst säkerhet kring festivalscener och hans team gör allt för att undvika olyckor.

-Det har aldrig skett en olycka i Sverige, och vi tänker inte ha någon nu, säger Thomas Sjöblom

Några få brott anmälda

Redan på måndagen rapporterar polisen om två fall av misstänkt narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace and love

Mer i ämnet