Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elräkningen för december kan sticka iväg ekonomiskt för många – samtidigt försöker kraftbolaget Dalakraft se över individuella lösningar för kunderna, säger vd:n Mats Bengtsson, vd för Dalakraft. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT, Audun Braastad/NTB

Nu kommer elräkningen – kraftbolaget Dalakraft: ”Tittar på individuella lösningar”

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar elräkningarna för december nå kunderna i Dalarna och med de höga elpriserna blir det en långt högre kostnad jämfört med tidigare.

– December blev bättre än vi trodde. Det blev jättehögt, men ett tag såg det riktigt illa ut, säger Mats Bengtsson, vd för Dalakraft.

Elbolagen räknar nu med att januari blir något billigare även om elräkningen för december kommer att påverka många.

Många elbolag erbjuder nu individuella lösningar för den som har svårt att betala elräkningen, som avbetalningsplaner eller uppskov så att man skjuter på betalningen till dess det utlovade elstödet ska komma i februari.

Falubon Margret: ”Aldrig haft så hög elräkning som nu”

SVT har bland annat träffat Margret på stan i Falun.

– Jag bor i en liten lägenhet men har aldrig haft så hög elräkning som nu, säger Margret Ekberg.

Kan bli aktuellt med uppskjutna inbetalningarna – Hör mer i klippet från hur kraftbolaget Dalakraft tänker om de höga elpriserna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.