Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Företagen behöver ett datum”, säger Eva Cooper, regionchef för Företagarna i Dalarna, om det utlovade elprisstödet – hör mer i klippet om varför stödet behövs akut. Foto: Niko Ago/SVT

Företagare i akut behov av elstöd – konkurserna ökar i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Pandemi och stigande priser på alltifrån varor till el har gjort att allt fler företag i Dalarna försatts i konkurs jämfört med förra året.

– Det är tyvärr inte överraskande att man som företag behövt kasta in handduken, säger Eva Cooper, regionchef vid Företagarna i Dalarna.

Organisationen ser bekymrat på situationen för länets företagare just nu.

– Inflationen har varit en faktum under hela året och det här har blivit en olycklig kombination av en flera tuffa saker som tillsammans gör att det är allt tuffare att driva ett företag på ett framgångsriks sätt, säger Eva Cooper.

Elstöd avgörande

Eva Cooper ser regeringens elstöd som en viktig faktor för att företagen ska kunna överleva – och att fler ska våga starta företag.

– Än så länge har vi inte ens ett datum för när den omtalade återbetalningen av de här flaskhalsavgifterna ska nå företagen, säger Eva Cooper

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

Mer i ämnet