Hör verksamhetschefen Johanna Munters om hur man föresöker komma till rätta med utbrottet: ”Det är en allvarlig situation fortfarande och vi gör allt vi kan.” Foto: SVT,Aleksandra Stålfors

Efter nya utbrottet på äldreboende i Borlänge: ”Vi måste hålla i och hålla ut”

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen konstaterades flera nya fall av covid-19 smitta på ett av Borlänges äldreboenden. För att förhindra en fortsatt spridning hanterar kommunen händelsen med att försöka säkra smittspårningen och se till att hygienrutinerna verkligen efterlevs.

Det var i mars och april som smittspridningen på kommunens äldreboenden var som mest omfattande, där 46 personer under perioden 25 mars till 21 april dog av misstänkt eller konstaterad covid-19.

För två veckor sedan blossade det upp på nytt på äldreboendet Hällsjöhemmet, där nu totalt nio av de boende insjuknat i covid-19. Kommunen begärde direkt en smittspårning, något man fortfarande inväntar resultat från.

Hör verksamhetschefen berätta om hur kommunen hanterat händelsen och hur  de går vidare i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer