• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör överläkaren Hanna Rydlöv berätta mer om vilka krav som ställs på de som vill passera gränsen. Foto: Patrik Qvicker /SVT

Nya skärpta coronakrav för resa in i Norge

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag skärps återigen coronakraven för att få resa in i Norge. Covidtest krävs av alla ovaccinerade och alla – även fullvaccinerade – måste registrera sig innan gränsen passeras.

– Det här gör att vi har mer kontroll, säger Hanna Rydlöv, kommunöverläkare i norska Trysil.

När coronasmittan nu ökar i Norge återinförs en del gränskontroller. Det påverkar alla som passerar gränsen, inte minst alla jobbpendlare i län som Dalarna, Jämtland och Värmland. Förutom den obligatoriska inregistreringen så krävs nu coronatest av alla som inte är fullvaccinerade för att släppas över gränsen – oavsett om man kommer från ett område i Sverige som är grönt på smittokartan eller inte.

– Jag tror att vi framöver kommer kan få ännu mer testning men jag tror inte att gränsen som tidigare kommer att stängas helt, säger Hanna Rydlöv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer