Nya sopkärl gav Ludvika Hockey möjlighet att tjäna pengar

Uppdaterad
Publicerad

I Ludvika gav de nya sopsorteringskärlen lite otippat en öppning för föreningslivet att tjäna extra slantar. Numera finns nämligen inga sopbilar som får plats med granar. Därför hjälper i år Ludvika Hockey till att samla in granarna.

– Det här är ett bra sätt för laget att tjäna en liten slant och så tror vi att vi gör något som är bra för miljön, säger Lars Gulenius, Lagledare för U 14 i Ludvika Hockey.

Laget planerar nu att åka på en cup i Kristinehamn för pengarna.

Förra året hämtade sopbilarna upp granarna men i och med de nya sopsorteringskärlen och sopbilar som tömmer fyra fack istället för ett, så finns inte längre den möjligheten.

Många familjer hjälpte till

För Ludvika Hockey var det dock inga problem att samla ihop föräldrar och barn som åkte runt och samlade in granar i Grängesberg och Ludvika under söndagen.

– Vi fick ett stort gensvar, familjerna ställde upp mangrant och vi har nu 14 ekipage ute i kommunen, säger Lars Gulenius.

I klippet hör du vad hockeykillarna tycker om att samla in granar till förmån för klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.