Nyheter som engagerat: Vasaloppet, bomben som skulle stoppa skogsbranden, förintelseöverlevaren Hédi Fried i Ludvika, sommarens torka, räddningschef Johan Szymanski. Foto: Ulf Palm,TT/ Mats Nyström, Försvarsmakten/ SVT/ Erik Simander, TT/ Nisse Schmidt, TT

Här är nyheterna som skapat mest engagemang

Uppdaterad
Publicerad

Här har vi på SVT Dalarna samlat de nyheter som skapat mest engagemang hos er tittare under året. Bland annat om snömängderna i Vasaloppsspåret och den stora skogsbranden i Älvdalen. Vad minns du från året som gått? Dela gärna med dig i chatten längst ned i artikeln.

Förintelseöverlevaren Hédi Fried möttes av jubel

93-åriga förintelseöverlevaren Hédi Fried möttes av jubel när hon gick för att möta nazisterna på Garvarns torg i Ludvika.

Läs hela artikeln här

För mycket snö i Vasaloppsspåret

Det har varit flera år av snöbrist i Vasaloppsspåret, men i vintras var läget det omvända. Det fanns så mycket snö att man var tvungen att ploga i spåret.

Läs hela artikeln här

Följ med helikoptern upp i luften

Under den stora skogsbranden i Älvdalen i somras fick SVT Dalarnas reporterteam följa med helikoptern upp för att få en överblick över det enorma brandområdet.

Läs hela artikeln här

Skistar brände ner olovligt migrantläger på eget bevåg

Skidföretaget Skistar brände på eget bevåg ner en olovlig bosättning som EU-migranter anlagt mitt inne i skidområdet Lindvallen i Sälen.

Läs hela artikeln här

Asfalten lossnade från väg 66: ”Däcken är helt förstörda”

Flera bilister klagade på att asfalten släppte från vägbanan på väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken. Beläggningen blev till en klisterliknande smet som helt täppte igen skårorna i däcken.

Läs hela artikeln här

Deras film från Falu lasarett gör succé på nätet

En så kallad ”Crazy frog dance” fick sjuksköterskorna på Centraloperation på Falu lasarett att spela in ett klipp – som blev en succé och snabbt spreds på sociala medier.

Läs hela artikeln här

Här släpper JAS-planet bomben i Älvdalen

En minst sagt unik åtgärd genomfördes för att stoppa den stora skogsbranden i Älvdalen i somras.

Läs hela artikeln här

SVT rapporterade · Hur minns du nyhetsåret 2018?

Laddar in inlägg...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer