Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så påverkas Dalarna av Natoanslutningen – se mer i videon. Foto: SVT

Ökad internationell närvaro i Dalarna – så påverkar Natoanslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska Natoanslutningen står inför dörren, och idag besökte försvarsminister Pål Jonson (M) Dalarna. SVT frågade honom specifikt om hur Natoanslutningen kommer att påverka oss i länet.

Försvarsministern besökte Falun med Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar på onsdagen. Tillsammans träffade de representanter för Länsstyrelsen och besökte Dalregementet.

Viktigt växa sida vid sida

Syftet med besöket var att utforska utvecklingsvägar och stärka samordningen inom totalförsvaret. De diskuterade också hur Natoanslutningen kommer att påverka Dalarna.

– Det kommer ju vara viktigt att vi växer sida vid sida med de civila försvaret och det militära försvaret för att få full utväxling av vårt starka totalförsvar så det har varit bra samtal kopplat till regementets verksamhet men också till det civila försvaret här i Dalarna, säger Pål Jonson.

I klippet: Försvarsministern om gränsen till Norge och om utländska soldater i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.