Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen förväntar sig mycket folk i Dalarna och därmed ordningsstörningar i midsommarhelgen. Foto: Anders Hansson

Polisen förstärker under midsommarhelgen – väntar mer av allt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Dalarna har förstärkt bemanningen inför midsommarhelgen. Erfarenhetsmässigt blir det ökade ordningsstörningar och brottslighet när många människor samlas och polisen har tagit höjd för det.

– Vi ser egentligen inte så stor skillnad på de typer av brott som förekommer under midsommarhelgen gentemot en vanlig helg, men det är många evenemang och det är mer folk i rörelse. Dalarna är väldigt attraktivt under midsommarhelgen så vi räknar därför med att det blir mer av allt som vi vanligtvis ser, säger Hanna Furugren som är gruppchef för polisens ingripandeverksamhet i Falun.

Förstärker i lantliga miljöer

De personalförstärkningar som finns kommer att sättas in mot de platser där de bäst behövs, och ett mönster är att folk lämnar städerna och åker ut i mer lantliga miljöer för att fira midsommar. Därför är det främst där som förstärkningarna sätts in.

Polisen i Dalarna

Hör i klippet vilka brott som polisen behöver hantera vid midsommarfirandet och hur antalet rattfyllerier påverkas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisen i Dalarna

Mer i ämnet