Platsen där 18-åringen hittades spärrades av under lördagen för att polisen skulle kunna arbeta med eventuella spår. Foto: SVT

Polisen ser positivt på utredningen av misstänkta mordet i Borlänge – ”Bilden har klarnat litegrann”

Uppdaterad
Publicerad

Ännu är ingen misstänkt för att ha orsakat 18-åringens död i närheten av polishuset i centrala Borlänge under natten mot lördagen. Men polisen ser positivt på utvecklingen i utredningen och bilden börjar klarna, uppger förundersökningsledaren.

Ola Pettersson på avdelningen för grova brott i Borlänge är polisens förundersökningsledare och leder mordutredningen kring 18-åringens död. Han säger på onsdagen, fem dagar efter att 18-åringen hittades allvarligt skadad och senare avled av sina skador, att bilden av vad som kan ha inträffat börjar klarna.

– Jag ser positivt på utvecklingen i utredningen. Bilden har klarnat litegrann och det blir bättre och bättre, säger Ola Pettersson.

Han vill inte gå in på några detaljer kring utredningen, då det fortfarande är mycket som inte är klarlagt.

– Vi fortsätter kartläggningen, håller förhör och försöker att ta reda på hur han hamnade där han hamnade, berättar Ola Pettersson.

Enligt polisen är 18-åringen inte känd av polisen sedan tidigare och han ska heller inte ha haft någon känd hotbild mot sig, enligt de uppgifter som framkommit i utredningen.

Om polisen tror att misshandeln av 18-åringen skett på den plats där han hittades eller var han var på väg vill Pettersson inte kommentera.

– Jag kan inte säga någonting, det är fortfarande detaljer som inte är klarlagda, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

18-åring misshandlad till döds i Borlänge

Mer i ämnet