Två män anhållna efter misstänkt rån – polisjakt mot Sundborn

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps på torsdagskvällen efter en polisjakt som gick från Svärdsjö till Sundborn. Männen misstänks nu bland annat för rån. På fredagen meddelade polisen att de båda männen anhållits.

– Det börjar med att vittnen ser maskerade personer ta sig in i en lägenhet i Svärdsjö, säger vakthavande befäl hos polisen i Bergslagen Erik Hiding.

Männen tar sig från platsen i bil innan polis hinner fram. En patrull som senare får syn på bilen försöker stoppa den, men föraren väljer att försöka köra ifrån polisen, som följer efter.

Pistolhot i Svärdsjö

Jakten tar slut i Sundborn, där bilen överges och männen försöker komma undan i skogen till fots. En hundpatrull spårar upp den ena mannen efter ett tag. Den andre mannen påträffas senare inne i Sundborns samhälle.

– Det visar sig senare att männen hade hotat en person med pistol i lägenheten i Svärdsjö, och fått med sig pengar därifrån, säger Erik Hiding.

En pistolreplika påträffas i bilen som kördes av de misstänkta männen.

Rån och trafikbrott

Männen misstänks nu förutom för rån för en rad trafikbrott; vårdslöshet i trafik, olovlig körning, att inte ha stannat på polismans tecken och drograttfylleri.

Ingen ska ha fått några fysiska skador vid rånet.

Vid lunchtid på fredagen meddelar polisen att åklagaren beslutat om att anhålla de två männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.