150 förhör har hållits under utredningen av Caspers död. Spaningsledare Ola Pettersson kallar det för ”ett extremt ärende”. Foto: SVT

Polisen väntar sista svaren från NFC efter mordet på Casper: ”Förhoppningsvis klarnar bilden”

Uppdaterad
Publicerad

Med över 150 förhör och med hundratalet tips så väntar polisen nu på de sista svaren från Nationellt forensiskt centrum i utredningen av det misstänkta mordet på Casper.

– Det här är ett extremt ärende, säger spaningsledare Ola Pettersson, vid polisen i Borlänge.

Det var under natten mellan den 27 och 28 november i fjol som Casper, 18 år, hittades svårt skadad på en gata i centrala Borlänge. Han avled senare av skadorna. Ett drygt halvår senare närmar sig nu polisen svaret om vad som hände.

– Jag kan i dagsläget säga att vi delvis har en bild av vad som hänt under natten och hur han rört sig, men vi är fortfarande intresserade av vittnesmål om man sett honom på andra platser än i stan den här natten, fortsätter Pettersson.

Initialt arbetade ett 15-20 tal poliser i ärendet, och trots att det idag pendlar från vecka till vecka, så fortsätter mordutredningen och tipsen att trilla in.

Kommer ni snart att ha någon misstänkt gärningsperson?

– Vi väntar fortfarande på det sista svaren från NFC och beroende på dessa så kommer vi nog att hålla en del förhör till och sen får vi se. Det här är ett extremt ärende, säger Pettersson.

Trots att polisen har funnit vissa DNA-spår från natten, vill Ola Pettersson inte gå in på hur polisen utreder dessa.

– Vi har kunnat säkra spår i form av DNA, men än så länge har vi ingen skäligen misstänkt för brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

18-åring misshandlad till döds i Borlänge

Mer i ämnet