Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens presstalesperson Christina Hallin kommenterar helgens insats mot byggarbetsplatser i Idre och Lindvallen. Foto: Hannes Forssell/SVT

Polisrazzia mot byggarbetsplatser i fjällen i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 20 personer omhändertogs vid polisrazzior som gjordes i helgen på byggarbetsplatser i Idre och Lindvallen. Flera olika myndigheter var inblandade i insatsen.

Tre byggarbetsplatser i Idre fick på fredagen påhälsning av flera myndigheter i en gemensam insats. Vid kontrollen påträffades 19 personer som misstänks ha arbetat i landet utan tillstånd. En person omhändertogs vid en likadan insats på lördagen i Lindvallen.

Det har också upprättats ett antal anmälningar mot personernas arbetsgivare.

Polisen i Dalarna

Motverka arbetslivskriminalitet

Förutom polisen deltog Kronofogden, Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Migrationsverket och Jämställdhetsmyndigheten i insatsen. Bakgrunden är att det finns ett regeringsuppdrag för att motverka arbetslivskriminalitet.

I slutet av maj genomfördes en liknande insats i Idre. Då anmäldes 13 personer för brott mot utlänningslagen.

– Det här arbetsgivarna har troligtvis lägre löner vilket innebär att de företag som följer reglerna kan ha svårt att ha råd med sin verksamhet. Arbetstagarna får bland annat en dålig arbetsmiljö och dåliga löner, säger polisen Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisen i Dalarna

Mer i ämnet