Hör Patrik Liljeglöd (V) berätta om våldtäkten han utsattes för. Foto: SVT

Politiker anmälde våldtäkt – utredning läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Liljeglöd (V), som i september berättade om att han blivit våldtagen en kväll i juli, berättar i ett pressmeddelande att utredningen nu läggs ner.

– Trots att jag förhållit mig till de lägsta förväntningarna, är det ändå ett massivt tungt besked, andan dras ur lungorna och kraftlösheten slår mig med full kraft, skriver Patrik Liljeglöd.

Det var i september som Patrik Liljeglöd (V), kommunpolitiker i Falun, berättade att han blivit utsatt för våldtäkt under knivhot och att gärningsmannen uttryckt sig på ett sätt som hade tydliga politiska kopplingar.

Var på väg från fest

Händelsen ska ha ägt rum i slutet av juli då falupolitikern var på väg hem från en fest.

– Jag blev bryskt behandlad och under knivhot också våldtagen under förevändning att jag var en kvinnlig vänstergenitalie, att sådana som oss gillar sånt här och slutligen att jag var en förrädare, skrev han i ett inlägg på sin Facebooksida.

Blev uppringd av polis

Patrik Liljeglöd skriver i det nu släppta pressmeddelandet att polisen ringde honom i torsdags, och att de då berättade att utredningen kommer att läggas ner. Polisen ska ha säkerställt vissa spår men inte kunnat koppla dem till någon person och det ska därför inte finnas någon att väcka åtal mot, enligt Liljeglöd, som skriver att den senaste tiden varit påfrestande.

– 20 veckor av ovisshet är tärande, det är veckor av tankar som jag ständigt fått tvinga åt sidan, för det finns inget jag längre kunnat göra som kan påverka, skriver Patrik Liljeglöd.

Sammanställning klar

Efter händelsen var polisen hoppfull om att kunna gripa någon för överfallet. I ett pressmeddelande från polisen som släpptes under måndagseftermiddagen står:

”Sammanställningen av den tekniska undersökningen som gjordes på brottsplatsen är nu avslutad. Den, liksom övrig utredning, har inte lett fram till att någon gärningsperson kunnat identifieras.”

Patrik Liljeglöd (V) skriver i pressmeddelandet att han inte kommer att göra några uttalanden.

LÄS MER: Här hittar du alla artiklar om händelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.