Foto: SVT/Arkiv

Politiker vill ha ny chef för räddningstjänsten Dala Mitt

Publicerad

De tre politiker som utgör presidium för Räddningstjänsten Dala Mitt föreslår att räddningsförbundet ska rekrytera en ny högsta chef i vår.

Räddningstjänsten Dala Mitt, RDM, har från årsskiftet fått ytterligare en medlemskommun i och med Ludvika kommuns anslutning. Mot den bakgrunden och inför framtida utvecklingsbehov föreslår presidiet nu en förändring och översyn av ledningen.

Det föreslås att förordnandet för nuvarande förbundschef Leif Andersson avslutas från början av mars och att en tillförordnad chef ska utses, ett arbete som pågår just nu.

Vill ha mer dialog

Den tillförordnade chefen får bland annat i uppdrag att se över organisation, styrning och uppföljning för att rusta verksamheten för det framtida uppdraget. Beslut i frågan tas av RDMs direktion (styrelse) nu på fredag, den 22 februari.

– Vi politiker vill ha mer dialog med chef och organisation, säger ordföranden Kenneth Persson (S), Borlänge.

Enligt Persson behöver medlemskommunerna få mer insyn i organisationen och då har de tre i presidiet funnit det lämpligt att ta in en ny chef efter Leif Andersson, som varit chef i tiotalet år och styrt med stark hand, som Kenneth Persson uttrycker det. 

”Lämpligt att byta chef nu”

Presidiet som förutom Persson består av Joakim Storck (C) från Falun och KåGe Persson (M) från Ludvika har diskuterat frågan med Leif Andersson och han har enligt Kenneth Persson inte motsatt sig att överlämna chefskapet.

– Ska vi byta chef är det lämpligt nu, säger Kenneth Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer