Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Företrädare för de tre största partiernas ungdomsförbund berättar om favoritsättet att träffa väljare. Foto: Hannes Forssell/SVT

Politiska ungdomsförbund föredrar fysiska möten framför sociala medier

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Att träffa förstagångsväljare öga mot öga är viktigare än att möta dem på sociala medier. Det tycker ungdomsförbunden för de tre största partierna i Dalarna.

– Alla dagar i veckan, säger Nils Julin, ordförande i MUF Dalarna, om att träffas fysiskt i stället för på sociala medier.

– Jag tycker att man får bättre kontakt och ett bättre bemötande när man träffs fysiskt, säger Daniel Lönn, ordförande för Ungsvenskarna.

Samtliga förbund har olika kanaler på sociala medier som de använder, men även om de digitala plattformarna utgör en viktig del så väger det fysiska mötet tyngst.

– Man får en bättre kontakt med individen än vad du skulle fått genom sociala medier, säger Julia Johansson, ordförande för SSU Dalarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2022

Mer i ämnet