Foto: Niko Ago/SVT

Polska arbetare får ingen hjälp efter broolyckan i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Tolv personer skadades, varav sex allvarligt, när brobygget vid Kajbron i Ludvika rasade samman förra sommaren. Nu visar det sig att flera polska arbetare som var offer i olyckan, inte har fått något stöd efter olyckan.

Majoriteten av de som skadades i den svåra broolyckan var polska arbetare. Nu visar det sig att flera av dem inte har fått någon hjälp av sin arbetsgivare efter olyckan, det uppger idag tidningen Byggnadsarbetaren som träffat några av de drabbade.

Den dåvarande polska arbetsgivaren har enligt tidningen bland annat inte betalat in avgifter till försäkringen, inte hjälpt arbetarna att anmäla sina skador och inte heller informerat om vilka rättigheter de har.

Broraset i Ludvika

Ingen är helt återställd

Arbetarna vittnar om skador som har tagit lång tid att läka och ingen av dem är ännu helt återställda.

– Vi kommer aldrig att bli som förut. Vi är skadade och klarar inte lika tungt jobb längre. Det är klart vi är oroliga för hur det ska bli. Vi har alla familjer att försörja, säger Wojciech Król, en av byggnadsarbetarna, till Byggnadsarbetaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Broraset i Ludvika

Mer i ämnet