Räddningschefen hoppfull: ”Fantastisk uppslutning”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningspersonalen kämpar på med den stora skogsbranden utanför Trängslet i Älvdalen. Under torsdagsmorgonen har ytterligare förstärkning kommit till platsen och räddningschefen Johan Szymanski säger att det känns hoppfullt.

– Det är fantastiskt vilken uppslutning det är från Sverige just nu, vi får oerhört mycket hjälp och det är vi tacksamma för. Det kommer behövas för att hantera den här branden.

Med lite svalare temperaturer, högre luftfuktighet, mindre blåst och mer personal ser läget nu hoppfullt ut och Johan Szymanski säger att de har bättre möjligheter att avancera in på brandområdet.

Skogsbranden i Trängslet

– Vi kraftsamlar verkligen nu när temperaturen är med oss – det gäller att ta branden nu om någon gång.

Men ni hade behövt flygplanen från Italien eller Frankrike här för att vattenbomba också?

– Ja precis, vi har efterlyst dem men vi förstår att det är värre situationer på andra ställen i landet där det finns liv att rädda så vi kämpar på här på marken och gör vad vi kan, säger Johan Szymanski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet