Viktor Zakrisson (S), oppositionsråd. Foto: SVT

S vill rädda byskolorna: ”Omöjligt att fortsätta skära i skolbudgeten”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Leksands kommun vill behålla byskolorna och utreda om kommunen satsar för lite på skolan.

Igår berättade vi att den politiska majoriteten i Leksand lämnat ett förslag om att f-3-skolan i Djura ska stängas till hösten. Skolan har haft för få elever och beslutet kan klubbas i kommunfullmäktige den 8 april.

Socialdemokraterna skriver i pressmeddelandet att byskolorna är viktiga för Leksands kommun och att partiet ska verka för att det ska finnas ett högstadium i Leksands kommun, f-3-skola i Djura och f-6-skolor i Tällberg, Siljansnäs, Insjön, Gärde, Ullvi, Åkerö och centrala Leksand.

Nedläggningshot mot Leksandsskolor

Vi är beredda att satsa på skolan. Om det i slutändan krävs en riktad skattehöjning för att klara skolans långsiktiga budget så är det något vi är beredda att genomföra”, säger oppositionsrådet Viktor Zakrisson i pressmeddelandet.

S vill också utreda om det stämmer att Leksands kommun satsar väsentligt mindre på grundskolan än andra jämförbara kommuner och slår fast att det är ”en omöjlig ekvation att år efter år skära i skolans budget”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningshot mot Leksandsskolor

Mer i ämnet