Majoriteten i Leksands kommun föreslår att Djura skola ska stängas i höst. Foto: SVT

Alliansen: Djura skola ska stängas – har för få elever

Publicerad

Den politiska majoriteten i Leksand har under onsdagen lämnat ett förslag om att Djura skola ska stängas då den har för få elever. Enligt förslaget kommer skolan att stängas i höst men för övriga grundskolor blir det inga förändringar.

Redan i mars förra året föreslog kommunen att två byskolor skulle läggas ner och två omorganiseras. Senare kom beskedet om att politikerna låter grundskolan vara oförändrad ”tills vidare”.

Beslut tas i april

Men nu kommer alltså ett nytt förslag: Djura skola har haft få elever under en längre tid och ska därför läggas ned redan i höst. Formellt fattas besluten i kommunstyrelsen om drygt en månad och slutgiltigt i kommunfullmäktige den 8 april.

En eller två högstadieskolor

Alliansen vill även göra en närmare analys av förutsättningarna för två högstadieskolor. Sammilsdalsskolan, Åkerö skola och Insjöns skola ses som möjliga platser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningshot mot Leksandsskolor

Mer i ämnet